Medovina Včelovina se vyrábí z medu a vody. Tak jednoduché to je. To složité a mistrovské je všechno kolem.

1. Výroba medoviny začíná už na rozkvetlé louce.

Med je vlastně nasbíraný nektar, který včely ovívají křídly tak dlouho, až se z něj vypaří voda. Aby včely vyprodukovaly med na jednu láhev Včeloviny, musí nalétat až 70 000 kilometrů na milion květů.

2. Poté pokračuje práce včelaře a medovinaře.

Med se rozmíchá s vodou, vznikne medový roztok. Přidají se speciální medovinové kvasinky. To, co následuje pak, se nedá nazvat jinak než bouřlivým zánikem cukrů a hřejivým vznikem alkoholu. Celý proces se nazývá fermentace.

Dobrý medovinař je v tomto období, které trvá několik týdnů, jako na jehlách, protože se právě rodí jeho medovina.

3. Ušlechtilé kvasinky mění medový roztok na medovinu.

Mladá medovina se poté stáčí do zracích nádob, ve kterých dostane čas na dozrání.

4. Mistrovská práce.

Medovina se časem vyčeří, chuť se zakulacuje, formuje se jemnost a buket.

Spočítali jsme, že dokud medovinu naplníme do lahví, ochutnáme ji celkově během výroby a zrání více než 30 krát.

Tak už víte, jak Včelovina vzniká.
Ochutnejte ji.

Objednejte si Včelovinu online

nebo se podívejte kde Včelovinu koupit