Než jsme se dopracovali ke konečné receptuře Včeloviny, provedli jsme desítky experimentů.
Nakonec jsme vytvořili nápoj, který patří mezi nejlepší medoviny světa. Proč každému chutná?
Nakonec jsme vytvořili nápoj, který patří mezi nejlepší medoviny světa. Proč každému chutná?
Na rozdíl od většiny medovin kvasí Včelovina při nízkých teplotách kolem 17 °C.
Výroba za studena je náročnější, avšak odměnou za trpělivost je, že se v nápoji lépe zachovají chuťové nuance medu.
Včelovina je výsledek dlouhého experimentování s medem. Důmyslnou chuť, kterou nenajdete nikde jinde, jsme získali smícháním třech různých druhů medu.
Jejich vyvážená kupáž je základem budoucí chuti a aroma Včeloviny.
Při výrobě používáme čistou pitnou vodu z oblasti Malých Karpat, vícenásobně filtrovanou, s vhodným poměrem minerálů.
Při výrobě Včeloviny nepoužíváme chemické konzervanty, aromata ani barviva.
Základem je med, voda a mistrovství včelařů.
Nebylo to lehké. Než jsme našli kvasinky, které podávají excelentní výkon, vyzkoušeli jsme až 34 nesprávných druhů. Nakonec se osvědčil třicátý pátý kmen v pořadí.
Latinské jméno Saccharomyces cerevisiae si asi nezapamatujete, ale dlouho si budete pamatovat chuť, kterou díky němu Včelovina má.